Muz Kabuğunun Cilde Faydaları nedir? Muz kabuğu cilde nasıl uygulanır? Muz Kabuğunun cilt güzelliğine etkileri nelerdir? Muz kabuğu cildi beyazlatır mı, güzelleştirir mi? Muz kabuğunu yüzümüze sürersek ne olur? Muzla yüzdeki lekeler, siğiller, sivilceler nasıl geçer? Muz kabuğu et benlerine iyi gelir mi? Muz ve kabuklarıyla yüz maskesi nasıl yapılır? Muz kabuğu nelere iyi gelir, faydaları ve zararları nedir? Muz kabuğunun püf noktaları nelerdir?
Muz kabuklarını asla çöpe atmamalısınız, neden mi? Muzun ve kabuğunun cildiniz için bilinmeyen bir çok faydası bulunuyor.
Keyifle yediğimiz muzun kabuğunu genellikle çöpe atıyoruz. Fakat her meyvede olduğu gibi muzun da aslında vitamini kabuğunda. Muzun kabuğu da en az içi kadar besleyici ve faydalıdır.
Zengin bir potasyum kaynağı olan muz, vücut ve cilt için çok faydalıdır. Üstelik sadece meyvede değil kabuğunda da bol miktarda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Ciltteki sivilce, akne ve diğer cilt sorunlarına inanılmaz faydalar sağlayan muz kabuğu, düzenli kullanıldığında cilde porselen bir görünüm kazandıracaktır. Bu nedenle Muz kabuğunu atmak yerine cilt güzelliği ve sağlığı için kullanabilirsiniz.
Demir, potasyum, B vitaminleri, C ve K vitaminleri içerir. Dahası, muz kabuğu harika bir antioksidan kaynağıdır. Başta iltihaplı sivilceler olmak üzere ciltte iltihaba neden olacak tüm mikropları ciltten uzaklaştırır. Bu bağlamda cildiniz için kullanmak isteyeceğiniz muz kabuğunun cilde faydaları ve muz kabuğu maskeleri hakkında detaylı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz…
Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Muz kabuğunun faydaları sadece cilde değil aynı zamanda dişleri beyazlatmaya ve bazı cilt hastalıklarını önlemeye yöneliktir. Muz kabuğunun faydalarına ve kullanım alanlarına bakacak olursak;
Muz kabuğu siğiller için kullanılır; Bazı mikropların neden olduğu siğil sorunu için muz kabuğunu kullanabilirsiniz. İçerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde siğilleri zamanla yok eder. Ayrıca siğillerdeki mikroplar ciltte dağılabilir. Hal böyle olunca da siğiller ciltte hızla çoğalabilir. Ancak siğillerin üzerine muz kabuğu sürülürse siğil mikropları yayılmaz.
Muz kabuğu sivilce oluşumunu engeller, siyah noktaları yok eder; Muz kabuğu, iltihap önleyici özelliği ile sivilce oluşumuna neden olan toksinleri temizler. Ayrıca mevcut sivilcelerin kısa sürede giderilmesine yardımcı olur. Düzenli kullanım sonucunda cilt temiz ve pürüzsüz hale gelir.
Cilt lekelerini giderir; Muz kabuğu, ciltteki yaşlılık lekelerini, güneş lekelerini ve hamilelik lekelerini hızlı ve etkili bir şekilde yok eder.
Muz kabuğu cilt kırışıklıklarını önler ; Mevcut kırışıkların ve kırışıkların oluşmasını engeller. Yaşlanma belirtilerini azaltır ve cilde parlaklık verir. Cilt kırışıklıklarından kurtulmak, daha pürüzsüz ve genç görünümlü bir cilt için yüzünüze muz kabuğu uygulayabilirsiniz. Ayrıca E Vitamini Kapsülü de sürebilirsiniz.
Muz kabuğu benleri yok eder
Cildinizde benler varsa lazer tedavisine veya cerrahi işlemlere gerek kalmadan muz kabuğu ile benlerden kurtulabilirsiniz. Burada yapmanız gereken et beninizin üzerine bir miktar muz kabuğunun iç kısmını yapıştırmak ve gece boyunca cildinizde kalmasına izin vermek. Sabah kalktığınızda cildinizi yıkayabilirsiniz. Benler kaybolana kadar her gün yapmalısınız.
Muz kabuğu, böcek ve sinek ısırıklarına iyi gelir; Böcek ısırma bölgenize hemen bir miktar muz kabuğu sürmeniz tavsiye edilir. Muz kabuğu, sinek ve böcek ısırıklarından kaynaklanan şişlik ve kızarıklığı anında giderecek ve ağrıyı alacaktır.
Muz kabuğu, göz çevresindeki şişlik ve hasarlara iyi gelir; Göz altı morluklarını, şişkinlikleri, göz altı torbalarını ve göz çevresindeki yorgun görünümü azaltır. Göz altı morlukları ve sarkmaları için muz kabuğunu her gün kullanabilirsiniz.
Muz kabuğu sedef hastalığına iyi gelir; Kaşıntı, kızarıklık ve deri döküntülerine neden olan sedef hastalığı için muz kabuğunu kullanabilirsiniz. Muz kabuğu sadece sedef hastalığı için değil, aynı zamanda mantar enfeksiyonları ve kronik cilt rahatsızlıkları için de kullanılır. Güneş ışınlarının cilde verdiği zararları önlemek için de kullanılır.
Muz kabuğu cildi nemlendirir; Özellikle kış aylarında cilt nemini kaybeder, kuru ve pul pul olan ciltler için muz kabuğunu kullanabilirsiniz. Muz kabuğunun iç kısmını cildinizdeki kuru bölgelere uygulamanız yeterli olacaktır.
Dişleri beyazlatır; Muz kabuğunun cilt ve deri üzerinde büyük etkileri vardır. Tüm bunlara ek olarak dişlerinizdeki sarı lekeleri muz kabuğu ile temizleyebilirsiniz. Burada yapmanız gereken muz kabuğunun iç kısmını dişlerinize sürtmektir.
Siğiller İçin Muz Kabuğu Maskesi
Siğiller için muz kabuğu maskesi harika bir çözüm olacaktır.
- Siğil miktarına göre muz kabuğu,
- 2 – 3 damla kekik yağı,
Muz kabuğunu iyice ezdikten sonra kekik yağı damlatın ve bu karışımı siğillerin üzerine sürün. Ardından bir yara bandı ile örtün ve maskenin bütün gece siğillerin üzerinde kalmasına izin verin. Kekik yağı ile birleştirilen muz kabuğu sayesinde siğillerinizden çok kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Akne ve Sivilce İçin Muz Kabuğu Maskesi
Çok fazla sivilce, akne ve siyah noktanız varsa bu tarifi günde üç kez cildinize uygulayın.
Olgun, yumuşak bir muz kabuğunu kremsi bir kıvam alana kadar ezin. Daha sonra temizlenmiş cildinize sürün, 20 dakika cildinizin muz kabuğunu emmesini sağlayın. Ardından ılık suyla yıkayın ve cildinize gül suyu sürün.
İltihaplı Sivilceler İçin Muz Kabuğu Maskesi
Ciltte biriken kir ve makyaj kalıntıları zamanla iltihaplı sivilce oluşumuna neden olur. Burada kullanacağınız muz kabuğu maskesi ile kısa sürede tüm sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.
Malzemeler
- Bir muz kabuğu,
- 1 çay kaşığı zerdeçal,
Karıştırdığınız ve kremsi bir kıvam elde ettiğiniz muz kabuğunun içine zerdeçal ekleyin, iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Hafif bir masajdan sonra maskeyi cildinizde 10-15 dakika bekletin. Ardından cildinizi yıkayabilir ve nemlendirici kreminizi uygulayabilirsiniz.
Cilt Lekeleri İçin Muz Maskesi
Muz kabuğunun içini 20 dakika boyunca cildinize sürtebilirsiniz. Bu sayede cilt lekelerinden kolayca kurtulmak mümkün olacaktır. Alternatif olarak, bir muz kabuğuna az miktarda kabartma tozu
Cilt Hastalıkları İçin Muz Kabuğu Tedavisi Tarifi
Kaşıntı ve cilt hastalıklarının tedavisinde vereceğimiz tarifi uygulayabilir ve kısa sürede hastalıklardan kurtulabilirsiniz.
Malzemeler
- Bir adet olgun muz kabuğu,
- Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
Muz kabuğunu blenderdan geçirin ve kıvam almasını sağlayın. Ardından zeytinyağını ekleyip sorunlu bölgeye sürün. Yarım saat bekledikten sonra bölgeyi yıkayabilirsiniz. Bu uygulama ile ciltteki kaşıntı anında yok olacaktır.
Tüm Ciltlere Uygun Muz Kabuğu Maskesi Tarifi
Kış aylarında da rahatlıkla kullanabileceğiniz muz kabuğu maskesi tüm cilt tiplerine uygun olacaktır. Haftada bir kez yapmak cildinizin daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Malzemeler
- Yarım olgun muz,
- 1 çay kaşığı doğal bal,
- Yeterli miktarda pirinç nişastası,
Uygulama
Yarım olgun muzu kabukları ile karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve cildinize uygulayın. İlk katmanı uyguladıktan sonra bir kat daha uygulayıp 5-10 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.
Kuru Ciltler İçin Muz Kabuğu Maskesi Tarifi
Kuru ciltlerin en büyük sorunlarından biri ciltte pul pul dökülme ve kaşıntıdır. Soğuk ve yağmurlu günlerde cildinizin daha fazla neme ihtiyacı vardır. Muz kabuğu maskesi ile cildiniz ihtiyaç duyduğu nemi alabilir ve nem ciltte uzun süre hapsedilebilir.
Malzemeler
- 1 çay kaşığı yoğurt,
- E vitamini kapsülü (1 adet yeterli olacaktır)
- 1 muz kabuğuyla birlikte,
Yapılışı
Tüm malzemeleri kremsi bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Ardından cildinize uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra cildinizi yıkayabilir ve kuru ciltler için özel nemlendirici krem uygulayabilirsiniz.
Muz kabuğunun faydaları oldukça fazladır. Bu nedenle muz kabuklarını atmak yerine cildinize maske yaparak kullanabilirsiniz. Pürüzsüz bir güzellik elde etmek için düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir.
Bu yazılarda ilginizi çekebilir;
- Muz yemek ruh halinizi iyileştirir mi?
- Dünya Muz Günü 2022
- Dünya Süt Günü
- Gül Suyunun Cilde Faydaları
- Dulavrat otu; Faydaları, Yan Etkileri
- Lavanta Bitkisi Faydaları
- Hünnap Nedir? Faydaları Nelerdir?