Ayet-el Kürsî’den önce okunan ve 70 Milyar Hasene kazandıran dua
Ayet-el Kürsî'den önce okunan ve 70 Milyar Hasene kazandıran dua Arapça-Türkçe okunuşu Sahih hadisle rivayet edilen 70 Milyar sevap kazandıran dua
Ayet-el Kürsî’den önce okunan ve 70 Milyar Hasene kazandıran dua Arapça-Türkçe okunuşu Sahih hadisle rivayet edilen 70 Milyar sevap kazandıran dua
70 Milyar Hasene kazandıran dua
Ayet-el Kürsî’den önce okunan ve Her Saat 70 Milyar hasene, sevap kazandıran dua, Arapça-Türkçe Okunuşu, Anlamı ve meali, fazileti ve duanın kaynağı.
Cübbeli Ahmed Hoca bu duanın hakkında şöyle diyor;
“İbni Abbas r.a. Hazretlerinden rivayet ediliyor. Allahü Teala buyuruyor. Hadisin geldiği kaynak; Hakimi Tırmizi, çok büyük bir zat olan bu kişi meşhur olan Tirmizi değildir.
Hakimi Tirmizi
O meşhur Hadis âlimi Tırmizi’den de evvel veya muassır olan Hakimi Tirmizi de , büyük muhaddis ve veli bir şahsiyettir. Şahı Nakşibendi Hazretleri 30 sene onun ruhaniyetinden terbiye oldum buyurmaktadır. Şahı Nakşibendi Hazretlerinin kitabında geçen bu hadis Sahih bir hadistir. Bu kişi de büyük bir muhaddisdir. Meşhur Tırmizi gibi.
Bir kimse namazın arkasından Ayetel kürsi’yi okumadan evvel bu duayı okursa dünya bilgisayarlarıyla bile hesap edilemeyecek bir hasene elde eder. (Allah razı olsun)
İbni Abbas (r.a.) dan rivayet edildiğine göre Peygamber efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:
“Hazreti Musa (a.s.) bir kere Cebrâil (a.s.) ile görüştüğün de ona:
Âyetû’l-Kûrsî’yi nekadar okuyana ne kadar sevap var? diye sordu.
Cebrâil (a.s.) da Âyetû’l-Kûrsî hakkında öyle ecirlerden bahsetti ki, Musa (a.s.) bu ecirleri kazandıracak kadar okuyamayacağını anlayınca, AllahûTeâlâ (c.c.) dan kendisini bu sevap ve faziletleri kazanmaktan âciz bırakmamasını istedi. Sonra Cebrâil (a.s.) tekrar Musa (a.s.)a gelerek, ona:
“Her kim, farz namazının peşinden bir (1) kere:
اَللَّهُمَّ إِنِّى أُقَدِّمُ إِلَيْكَ بَيْنَ يَدَىْ كُلِّ نَفَسٍ وَ لَمْحَةٍ وَلَحْظَةٍ وَ طَرْفَةٍ يَطرِفُ بِهَا أَهْلُ السَّمَاوَاتِ وَ أَهْلُ الْاَرْضِ
وَكُلِّ شَىْءٍ هُوَ فِى عِلْمِكَ كَائِنٌ اَوْقَدْ كَانَ أُقَدِّمُ إِلَيْكَ بَيْنَ يَدَىْ ذَلِكَ كُلِّهِ
Okunuşu:
‘Allahümme inni ükaddimü ileyke beyne yedey külli nefesin velem hatin ve lâhzatin ve tarfetin yatrifü bihâ ehlüssemâvâti ve ehlül ardi ve külli şey’in hüve fi îlmike kâinün ev kad kâne. Ükaddimü ileyke beyne yedey zelike küllih’
Anlamı:
“Allahım! Ben sana her nefes, her an ve her sâniye, gök ve yer ehlinin her göz açıp kapayışından, ve (Senin) ilminde olacağını bilip de şuan mevcut olan, istikbalde (ilerde) mevcut olacak veya evvelce geçmiş olan her şeyden evvel (sana) Âyetû’l-Kûrsî’yi takdim ediyorum” deyip
(ardındanda) Âyetû’l-Kûrsî’yi sonuna kadar okursa yirmi dört saat olan gece ve gündüzün her saatinde, o kulumdan bana 70 milyar hasene (sevab) yükselir ve (İsrâfil a.s. tarafından) Sura üfleninceye kadar, melekler onun sevabını yazmakla meşkûl olurlar” buyurdu.
Kaynak: Hâkim et-Tirmîzi, Nevâdiru’l-Usûl, Kenzû’l-Ummâl: 2/131 no:3468
5 vakit farz namaz kılındıktan sonra aşağıdaki şekilde 1 kere okunur ve ardından Ayetel Kürsi okunur.
Ayet-el Kürsi’nin Duasıyla Beraber Okunuşu:
Arapçası :
اَللَّهُمَّ إِنِّى أُقَدِّمُ إِلَيْكَ بَيْنَ يَدَىْ كُلِّ نَفَسٍ وَ لَمْحَةٍ وَلَحْظَةٍ وَ طَرْفَةٍ يَطرِفُ بِهَا أَهْلُ السَّمَاوَاتِ وَ أَهْلُ الْاَرْضِ
وَكُلِّ شَىْءٍ هُوَ فِى عِلْمِكَ كَائِنٌ اَوْقَدْ كَانَ أُقَدِّمُ إِلَيْكَ بَيْنَ يَدَىْ ذَلِكَ كُلِّهِ
Eûzubillâhimineşşeytânirracîm. Bismillâhirrahmânirrahîm.
Allâhümme innî ugaddimu ileyke beyne yedey külli nefesin ve lemhatin ve lahzatin ve tarfetin yatrifu biha ehlüssemavati ve ehlül ard. Ve külli şey in hüve fî ilmike kâinun ev gad kân. Ugaddimu ileyke beyne yedey zalike küllih.
Anlamı : ”Allah’ım! Ben sana her nefes, her an ve saniye, gök ve yer ehlinin her göz açıp kapayışından ve ilminde olacağını bilip de, şu anda mevcut olan, istikbalde mevcut olacak veya evvelce geçmiş olan herşeyden evvel Ayetü’l-kürsi’yi takdim ediyorum”
Sonra Ayetel Kursi Okunur;
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Allâhu lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil ard, men zellezi yeşfeu indehû illâ bi iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm, velâ yühîtûne bişey im min ilmihî illâ bima şâ. vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, vela yeuduhu hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.
Ayetü’l kürsiy’yi sonuna kadar okursa ,gece ve gündüzün her saatinde, o kulumdan bana 70 milyar hasene yükselir ve Sur’a üfleyinceye kadar melekler onun sevabını yazmakla meşgul olurlar.” (Kaynak: Hâkim et-Tirmîzi, Nevâdiru’l-Usûl; Kenzû’l-Ummâl: 2/131 no:3468)
Cübbeli Ahmet Hoca – Ayet-el Kürsî’den önce okunan ve 70 Milyar Hasene kazandıran dua
- Kuran-ı Kerim Hakkında Bilgi
- Kur’ân-ı Kerim Nüzul (İniş) Sırasına göre Sureler
- Fâtır Suresi 29 ve 30. Ayetleri
- Amenerrasulü
- Kuran-ı Kerim’de Geçen Şifa Ayetleri
- İslam Dininin İnanç Esaslarını Konu Alan Ayetler
- Tefsir Nedir? Tefsir Çeşitleri
Selâmun Aleyküm hayırlı Ramazanlar
Melevan Salavatı şerifi screenshoot yaptım telefonuna hakkınızı helal edin ALLAH verdiğiniz bilgiler için
Rabbim ebeden daimen razı olsun inşAllah