Er-Rahman Esması Anlamı, Zikri ve Fazileti
Esmaül Hüsna, Allah’ın en güzel isimlerinden Er-Rahman; merhamet eden, son derece merhametli olan, kullarını bağışlayan, affeden, şefkat gösteren
Er-Rahman Esması anlamı nedir? Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsna olan Er-Rahman ne demek, zikri, fazileti nedir?
Rahman ne anlama gelir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Rahman kaç defa çekilmeli? Rahman kelimesi Kuran’da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir? Ya Rahman Esması Türkçe Anlamı ve Ya Rahman Zikrinin Fazileti
Er-Rahman
Esmaül Hüsna, Allah’ın en güzel isimlerinden Er-Rahman; merhamet eden, son derece merhametli olan, kullarını bağışlayan, affeden, şefkat gösteren.
Anlamı: Yarattığı tüm varlıklara ayırt etmeden merhamet eden, onları esirgeyen ve bağışlayan, mutlak ve sınırsız merhamet kaynağı
Er-Rahman ism-i şerifi, dünyada, mü’min ve kafir, iyi-kötü, zengin-fakir, küçük-büyük ayırt etmeksizin nimetlerini veren, herkese merhamet eden, şefkat gösteren, bütün mahlukata muhtaç oldukları rızkı veren, himayesi altına alıp, bağışlayan demektir.
Er-Rahman Arapça Yazılışı الرحمن
Ebced değeri: 298
Zikir günü: Pazar
Zikir saati: Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası)
Er-Rahman esmasının Ebced Değeri 298, zikir saati Güneş, günü Pazardır.
“O Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur. Gaybı da, müşahede edileni de bilendir. Rahmân, Rahîm olan O’dur.”
(Haşr Suresi-22)
Özellikleri, Fazileti ve Faydaları:
Her gün 1000 kere “Ya Rahmân celle celâlühû” ism-i şerifini zikreden ve bu zikre 40 gün ara vermeden devam eden kimse çeşitli nimetlere kavuşur.
“Ya Rahmân” ism-i şerifini günde 100 kere zikreden kimsenin kalbinde merhamet duyguları gelişir.
“Ya Rahmân” ism-i şerifinin zikriyle meşgul olan kimsenin üzerinden dünya sıkıntısı ve stresi, bunalımı kalkar. Huzur ve rahatlık, gönlüne yumuşaklık dolar.
“Ya Rahmân” esmasını sürekli okumayı adet edinen kimsenin istek ve ihtiyaçları yerine gelir. Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve keremine mazhar olur.
“Ya Rahmân” esmasını sürekli okumayı adet edinen kimse makam ve mevki sahiplerinin yanında makbul bir kimse olur. İstediği işi Allah’ın izni ile olur.
“Ya Rahmân” ism-i şerifini mübarek aylardan birinde, kağıt üzerine yazılıp bir kap içine koyulduktan sonra yağmur veya memba suyu ile yazı silindikten sonra kalbinden eşkiyalık ve kötülük bulunan kimselere içirilirse, kalbinden kötülük ve eşkiyalık kalkar, yumuşar.
Cuma günü ikindi namazından sonra “Ya Allah ,Ya Rahman” zikrine devam eden kimse, güneş battıktan sonra Allah’tan ne isterse, isteği yerine gelir.
“Ya Rahmân” ism-i şerifini günde 100 kere zikreden kimsenin kalbinde merhamet duyguları gelişir.
“Er-Rahman” ismini 298 kere yazıp üzerinde taşıyan kimse, her türlü bela ve afetlerden kurtulur. Gene 298 kere yazıp evde saklansa, ev sahibi, şerden hayra, kötü ahlâktan güzel ahlâka döner.
Haklı olduğu bir davayı kazanmak isteyen kimse her gün 1011 kere “Ya Rahmân Celle Celâlühû” zikrine devam ederse, muradına erer.
Kuran-ı Kerim’de Geçen Er-Rahman Esması
Allahu Teala’nın Esmaül Hüsna isimlerinden olan Rahman ism-i şerifi Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti olan Besmele dahil bir çok ayette zikredilmektedir.
Fatiha suresi 3.ayet: Rahmandır, rahîmdir,
İsra Suresi 110.ayet: De ki : “(Rabbinizi) ister Allah diye çağırın, ister Rahman diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız çağırın, nihayet en güzel isimler O’nundur. Namazda sesini pek yükseltme, çok da kısma. İkisi ortası bir yol tut.”
Meryem suresi 58.ayet: İşte bunlar, Âdem’in ve Nûh ile beraber (gemiye) bindirdiklerimizin soyundan, İbrahim’in, Yakub’un ve doğru yola iletip seçtiklerimizin soyundan kendilerine nimet verdiğimiz nebîlerdir. Kendilerine Rahmân’ın âyetleri okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlardı.
Enbiya suresi 42.ayet: (Ey Muhammed!) De ki: “(Size azab edecek olsa) gece ve gündüz Rahmân’ın azabından sizi kim koruyacak?” Öyle iken onlar Rablerinin zikrinden yüz çevirmekteler.
Enbiya suresi 112.ayet: (Peygamber), “Ey Rabbim! Hak ile hüküm ver. Bizim Rabbimiz, sizin nitelemelerinize karşı yardımı istenecek olan Rahmân’dır” dedi.
Nem suresi 30.ayet: O, gerçekten de Süleyman’dan geliyor ve gerçekten de içinde şunlar yazılı: Rahman ve rahîm Allah Adıyla.
Yasin suresi 52.ayet: Şöyle derler: “Vay başımıza gelene! Kim bizi diriltip mezarımızdan çıkardı? Bu, Rahman’ın vaad ettiği şeydir. Peygamberler doğru söylemişler.”
Kaf suresi 33.ayet: Görmediği halde rahmandan korkan ve ona yönelmiş bir yürekle gelen kişiye vaadedilen bu.
Rahman suresi 1.ayet: (O) Rahman’dır.
Haşr suresi 22.ayet: O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.
Nebe suresi 38.ayet: O gün, ruh (devrin imamının ruhu) ve (arşı tutan) melekler, saf saf hazır bulunurlar. Rahmân’ın kendisine izin verdiği kişiden başka kimse konuşamaz. Ve (izin verilen) sadece sevap söylemiştir.
Araf suresi 156.ayet: “Bizim için bu dünyada da bir iyilik yaz, ahirette de. Çünkü biz sana varan doğru yola yöneldik.” Allah, şöyle dedi: “Azabım var ya, dilediğim kimseyi ona uğratırım. Rahmetim ise her şeyi kapsamıştır. Onu, bana karşı gelmekten sakınanlara, zekâtı verenlere ve âyetlerimize inananlara yazacağım.”
Allah’ın 99 ismi ve Anlamları
Allahü Teala’nın Kuran-ı Kerm ve Hadislerde geçen 99 ism-i şerifi ve Türkçe Anlamları.. Büyük faziletleri bulunan Allah’ın 99 ismi sırasıyla Esmaul Hüsna
Cevşen 1. Bölüm
Allâhümme innî es’elüke biesmâike
Yâ Allah
Yâ Rahman
Yâ Rahîm
Yâ’Alîm
Yâ Halîm
Yâ Azîm
Yâ Hakîm
Yâ Kadîm
Yâ Mukîm
Yâ Kerîm
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ
Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâne’l emâne hallisnâ mine’n-nâr.
Allah’ım! Sen’den şu isimlerinin hakkı için istiyor, sana yalvarıyorum:
- Ey her türlü noksan sıfatlardan uzak, bütün güzel isimlerin, yüce ve ezelî sıfatların sahibi ve her şeyin gerçek mâbudu olan Allah’ım,
- Ey dünyada dost ve düşman ayırt etmeden bütün mahlûkatı rızıklandıran Rahman,
- Ey âhirette, itaatkâr kullarına hususî ihsan ve şefkatte bulunacak Rahîm,
- Ey olmuş olanı, olmakta olanı ve gelecekte olacak şeyleri bilen, kendisine kâinatta hiçbir şey gizli kalmayan ve ilmi küçük büyük, zâhir-bâtın her şeyi kuşatan Alîm,
- Ey günahkâr kullarının isyanlarına rağmen, cezalandırmakta aceleci olmayan, çok sabırlı Halîm,
- Ey her şeyin kendisinin yanında küçük olduğu azamet (büyüklük, ululuk) sahibi Azîm,
- Ey her şeyi yerli yerinde yapan hikmet sahibi Hakîm,
- Ey varlığının başlangıcı olmayan ve ezelden beri var olan Kadîm,
- Ey bizatihi kâim ve dâim olan, varlığı ve varlığının devamı için hiçbir şeye muhtaç olmayan ve her şeyi varlıkta tutan Mukîm,
- Ey hayrı çok olan, sahâvetli, bağışı tükenmeyen, her türlü şeref ve fazîleti kendisinde toplayan, işleri öğülmeye lâyık, affedici Kerîm Rabbimiz,
1-Sübhânsın yâ Rab! Sen’den başka yoktur ilâh! Emân diliyoruz Sen’den, Koru bizi Cehennem’den!
- Esmaül Hüsnâ Nedir?
- Ya Kahhar Esmasınn Anlamı ve Fazileti
- Ya Rahim Esmasının Anlamı ve Fazileti
- Ya Fettah Esmasının Anlamı ve Fazileti
- Es-Semi Esmasının Anlamı ve Fazileti
- Allah’ın 99 ismi ve Anlamları