Esmaül Hüsna

El-Fâtır Esmasının Anlamı, Zikri ve Fazileti

El-Fâtır Esması anlamı, El-Fâtır ne demek? Allahu Teala'nın El-Fâtır ismi Faziletleri ve Faydaları

El Fâtır Esması anlamı nedir? Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsna olan El-Fâtır ne demek, zikri, fazileti nedir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü

Fatır ne anlama geliyor? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Fatır kaç defa çekilmeli? Fatır kelimesi Kuran’da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir? Ya Fatır Esması Türkçe Anlamı ve Ya Fatır Zikrinin Fazileti El-Fatır ile ilgili Ayetler

El-Fâtır

Yaratan, yoktan var eden, varlıkları gayet mükemmel şekilde yoktan var edip yaratan, ilk yaratılışın sahibi anlamlarına gelmektedir.

El-Fâtır esmasının ebced değeri, zikir sayısı:
Ebced değeri ve zikir sayısı ;
 290

Arapça Yazılışı

Yâ Fâtır:  يَا فَاطِرُ 

  • Fâtır-ı Zülcelâl: Sonsuz haşmet sahibi olan ve her şeyi harika üstün, yüksek sanatıyla yaratan Allah
  • Fâtır-ı Rahmân: Rahmet ve şefkati sınırsız olan ve her şeyi yoktan yaratan Allah
  • Fâtır-ı Hakîm: Her şeyi benzersiz bir şekilde ve yerli yerinde yaratan Allah

El-Fâtır ism-i şerifi geçen Kuran Ayetleri

Fâtır Suresi 1. Ayet:  Hamd; gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlara sahip melekleri, resûller (elçiler) kılan Allah’a aittir. Yaratmada dilediğini arttırır. Muhakkak ki Allah, herşeye kâdirdir.

Enbiya Suresi 30. Ayet: İnkâr edenler (kâfirler), semaların ve arzın bitişik olduğunu görmediler mi? Sonra Biz, o ikisini (birbirinden) ayırdık. Ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmazlar mı?

Yusuf Suresi 101. Ayet:  “Rabbim bana mülk verdin. Ve olayların (sözlerin, rüyaların) tevîlini (yorumunu) bana öğrettin. Semaları ve yeryüzünü yaratan, Sen benim dünyada ve ahirette velîmsin (dostumsun). Beni müslüman (Allah’a teslim-i küllî ile teslim olan) olarak vefat ettir ve beni salihler arasına kat.”

İbrahim Suresi 10. Ayet: Onların resûlleri şöyle dedi: “Semaları ve arzı yaratan Allah hakkında mı şüphedesiniz? Sizi, günahlarınızı mağfiret etmek için davet ediyor ve sizi belli bir zamana kadar tehir ediyor (mühlet veriyor)”. Onlar da şöyle dediler: “Siz ancak bizim gibi bir beşersiniz. Babalarımızın ibadet etmiş olduğu şeylerden bizi alıkoymak (engellemek) istiyorsunuz. Öyleyse bize açıkça bir mucize getirin!”

Fatır Suresi 1. Ayet: Hamd; gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlara sahip melekleri, resûller (elçiler) kılan Allah’a aittir. Yaratmada dilediğini arttırır. Muhakkak ki Allah, herşeye kaadirdir.

Zumer Suresi 46. Ayet: De ki: “Allah’ım! Gökleri ve yeri yaratan, gaybı (görünmeyeni) ve görüneni bilen Sensin. Kullarının arasında, ihtilâf etmiş oldukları şeyler hakkında hüküm verecek olan Sensin.”

Şûrâ Suresi 11. Ayet: Gökleri ve yeri yaratan, sizin nefslerinizden eşler kıldı ve hayvanlardan da eşler kıldı. Orada sizi çoğaltır, yayar. Hiçbir şey, O’nun gibi değildir. Ve O, en iyi işiten, en iyi görendir.

Allah’ın 99 ismi ve Anlamları

Allahü Teala’nın Kuran-ı Kerim ve Hadislerde geçen 99 ism-i şerifi ve Türkçe Anlamları.. Büyük faziletleri bulunan Allah’ın 99 ismi sırasıyla Esmaul Hüsna

İlgili Konular

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün