Bediüzzaman Said Nursi’yi anma programı 2023
Bediüzzaman Said Nursi'yi anma programı. Vefatının 63. yıl dönümünde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'ni anma etkinliği İstanbul'da gerçekleştirildi.
Bediüzzaman Said Nursi’yi anma programı. Vefatının 63. yıl dönümünde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’ni anma etkinliği İstanbul’da gerçekleştirildi. Bilindiği üzere 23 Mart 2023 Perşembe, Risale-i Nur müellifi Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 63. yıl dönümü.
İstanbul İlim Kültür Vakfı, Nur Vakfı ve Barla Platformu tarafından organize edilen program 30 Mart 2023 Perşembe İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, vefatının 63. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursi’yi anma programı düzenledi.
Bediüzzaman Said Nursi Anma Programı
Programda, Üstad Said Nursi’nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin anlatıldığı “Saidlerin Doğuşu” isimli belgesel gösterimi yapıldı. Sonrasında İİKV İcra Kurulu Başkanı Said Yüce, programın açılış konuşmasında, Nursi’nin fikir ve davasının yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın pek çok yerinde oldukça takip edildiğini belirterek, Risale-i Nur’un 60’dan fazla dile çevrildiğini söyledi.
Program sonunda Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı, talebeleri, Risale-i Nur’un telif ve neşir yıllarına ait tüm hatıra ve tarihi belgelerin yer aldığı “Nurlu Yıllar” kitabının ilk tanıtımı yapıldı.
Tanıtımı yapan İİKV İcra Kurulu Başkanı Said Yüce konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Üstad Bediüzzaman hazretlerinin doğumundan vefatına kadar bütün hayatı’nın serencam’ı bu kitapta var. Bu kitabın farklı bir özelliği de, şimdiye kadar çok güzel kitaplar yazıldı elbette Üstad Bediüzzaman Hazretleri hakkında, Risale-i Nurlar hakkında, talebeleri hakkında; ama bu kitapta üçü birden var yani Üstad var, talebeleri var ve Risale-i Nurlar var; adeta bir sacayağı gibi ve çok kıymetli hatıralar var.
Cumhuriyet arşivlerinden, Osmanlı arşivlerinden hiç görmediğiniz belgeler, fotoğraflar var. Bu kitabı Ümit Şimşek bey ile 2008-2012 yılları arasında hazırladık. Bu eseri, malumunuz hatırlarsanız 5 tane sergi yapmıştık; 1. Said, Barla yılları, sonra Kastamonu, sonra Emirdağ sonra, Nura uçan pervaneler.
Yani Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin hayatındaki bütün devreleri sergilerle anlatmıştık ve onlara kataloglar yapmıştık, o katalogları zenginleştirerek bu kitabı hazırladık sağolsun Mega Basımdan Hasan Kondu beyler baskısına destek oldular, birçok basılı eserimize yine destek olan Risale-i Nurların basılmasında çok önemli gayretleri olan İmak Ofsetten İlyas Bey’e de tekrar buradan teşekkür etmek istiyorum.”
Anma programı sonrası canlı olarak icra edilen ilahi ve salavatlardan sonra, yapılan iftarla sona erdi.
İlgili Diğer Konular
- Risale-i Nur Nedir? Nasıl Bir Tefsirdir?
- Bediüzzaman Said Nursi Isparta’daki Evi
- Risale-i Nur’dan Vecizeler