EğitimYaşam

Ayda Kaç Kitap Okunmalı? Okumanın Faydaları

1 Ayda Kaç Kitap Okunmalı? Günlük kitap okuma süresi ne kadar olmalı? Bir günde kaç sayfa kitap okunmalı? Her Gün Okumanın Faydaları

1 Ayda Kaç Kitap Okunmalı? Günlük kitap okuma süresi ne kadar olmalı? Bir günde kaç sayfa kitap okunmalı? 1 kitap ne kadar sürede okunur?

Malasef Türkiye’de gazete ve kitap okuma oranları giderek düşüyor. Türkiye, yüzde 0.1 (Binde bir) okuma oranıyla dünyada 173 ülke arasında 86. sırada yer alıyor. Kitap okuyanların yüzde 65’i aşk, yüzde 24’ü siyasi, yüzde 13’ü düşünce, yüzde 7’si kişisel gelişim kitapları okuyor.

Ayda Kaç Kitap Okumalısınız?

Kitap severler her zaman sınırlarını test etmek ister, ancak çok azı kitap okuma zorluklarını zamanında tamamlayabilir. Pek çok kitap okuyucu kusursuz bir okuma formülü ister, ancak kitapları tamamlamak için herkese uyan tek bir plan yoktur.

Bir ayda veya yılda okuyabileceğiniz kitap sayısı, büyük ölçüde hedefleri nasıl belirlediğinize ve onlara ulaşmayı nasıl planladığınıza bağlıdır. Bazı insanlar ayda 2 – 5 kitap bitirebilirken, diğer okuyucular aynı dönemde 20’den fazla kitap bitirebilir.

Her ay birden fazla kitap okumak mümkündür ve doğru formülü benimserseniz eğlenceli olabilir. İyi bir okuyucu, okuma programlarını kolaylaştırmak için her zaman bir şablonla başlar.

Yararlı bilgilere erişebildiğiniz zaman mükemmel bir okuma şablonu oluşturmak kolaydır. Bu nedenle bu kılavuz, her ay daha iyi okumanıza yardımcı olacak sorulara doğru yanıtlar veriyor.

Bir Günde Ne Kadar Süre Okumalısınız?

Çok sayıda araştırma, her gün okumaya ayırmamız gereken minimum sürenin 15-30 dakika olduğunu belirlemiştir. Yetişkinler için Günlük Önerilen Okuma Süresi ise 2 saat. Yetişkinler her oturuşta bir saat olmak üzere günde iki saat okumalıdır.

Ortalama bir kitap okuyucusu olarak kabul edilmek için her gün en az bir saat ara vermeden okumalısınız. Her hafta bir kitap bitirenler, genellikle her gün 1,5 ila 3 saat odaklanmış okumaya başlarlar ve akıllı cihazlardan ve insanlardan dikkatlerinin dağılmasını önlemek için stratejileri vardır.

Her gün ne kadar süre okuyabileceğiniz, okumaya ne kadar ilgi duyduğunuza bağlıdır.

1 kitap ne kadar sürede okunur?

Birçok insan ortalama dakikada 250 kelimelik bir hızla okur. Bunun anlamı bir kitap veya belgedeki ortalama bir sayfayı okumanın 1-2 dakika sürmesidir.

Ortalama roman toplam 60.000 ila 100.000 kelime arasında değişmektedir. Okuma hızınız dakikada 300 kelime ile ve yaklaşık 80.000 kelimelik orta sınıf bir roman okuyorsanız, onu yaklaşık beş saat içinde (veya daha az bir sürede) bitirebililirsiniz.

100 sayfalık bir kitap ortalama 90 dakikada okunur.

Ayda 2 Kitap Okumak İyi mi?

Her ay 2 kitap okumak, sağlıklı bir okuma alışkanlığı oluşturmak için iyi bir yoldur. Çalışanlar, öğrenciler ve yoğun bir programı olan herkes, uygun bir planla her ay en az iki kitap tamamlayabilir. 

Ayda 3 Kitap Nasıl Okunur?

Başlangıçta ulaşılabilir okuma hedefleri belirlerseniz ayda 3 kitap okuyabilirsiniz. Her geçen gün daha fazla sayfa okumaya başlamak, her ay 3 veya daha fazla kitap okumanın akıllıca bir yoludur.

Ayrıca mevcut okuma teknolojilerinden yararlanarak her ay 3 ve daha fazla kitabı tamamlayabilirsiniz. Bir sesli kitabın özelliklerini benimsemek, her gün bir kitabın daha fazla sayfasını okumayı kolaylaştırır.

Okuma zamanını ayarlayıp her gün sürdürebildiğiniz sürece ayda 3 kitap okumak kolaydır. Her gün önceden belirlenmiş bir zaman ayırın ve okuma sürenizi hiçbir şeyin bozmasına izin vermeyin.

Hızlı okuma, her ay 3 veya daha fazla kitabı stres olmadan okumanın başka bir akıllı yoludur.

Hızlı okumayı öğrenmek, size her gün daha fazla sayfa okumak için daha fazla zaman verir. Hızlı okuduğunuz her kitabın konseptini kavradığınızdan da emin olun.

Milyonerler Ayda Kaç Kitap Okuyor?

Araştırmalara göre, kendi kendine milyoner olan ortalama bir kişinin zengin olması 32 yıl alıyor. Bu statüye ulaşanlar, her gün kişisel gelişim için kitap okuma alışkanlığını benimsemişlerdir. Buna göre, kendi kendine zengin olanların %85’i her ay iki veya daha fazla kitap okuyor. Matematiği yaparsanız, bu 768 kitaptır.

Ancak bu milyonerler herhangi bir eski kitabı okumuyor. Büyümelerine ve öğrenmelerine yardımcı olacak, gelişmeyi teşvik eden kitaplar okurlar.

Bir Ayda 7 Kitap Nasıl Okunur?

30 gün boyunca her gün ortalama iki buçuk saat okuyarak her ay 7 kitap bitirebilirsiniz. Ayrılan zamanı günlük rutininize uyacak şekilde ikiye veya üçe bölmek mümkündür.

Her kitabı tamamlamak için geçen süre, her başlığın kaç sayfa olduğuna bağlıdır. Ve ilginç bulduğunuz konulara dayalı kitapları okumak ve anlamak her zaman kolaydır. 

30 Günde 30 Kitap Okuyabilir misiniz?

30 günde 30 kitap okumak mümkün ama belli bir plan ve çok çalışma gerektiriyor. 30 gün boyunca her 24 saatte bir kitap okumak, bütün gün yapacak başka bir şeyi olmayan okuyucular için mümkün.

Yeni başlayanlar 30 günde 30 kitap okuyamaz ve uzmanların ise böyle bir başarıya ulaşmak için yoğun beyin uyarımına ihtiyacı vardır.

Aynı Anda Kaç Kitap Okumalıyım?

Bu uzmanlar arasında biraz tartışmalı bir konu. Aynı anda birden fazla kitap okumanın bazı yararları olduğu gibi sakıncaları da vardır. Bu nihayetinde size, okuduğunuz kitaplara ve deneyiminize bağlıdır. Yeni başlayanlar için 2 veya 3 kitap arasında gidip gelmek zor olabilir, ancak pratik ve azim ile bu sayı artırılabilir.

Özellikle her kitap farklı bir konuyu kapsadığında, aynı anda 4 adede kadar kitap okuyabilirsiniz. Bazı deneyimli okuyucular aynı anda 6 veya daha fazla kitabı okumayı kolay bulur.

Deneyimli okuyucular genellikle her gün farklı kitapları kısa aralıklarla okuma modelini izlerler. Bu tür okuyucuların bir ana kitabı, 2 – 3 kurgusal olmayan kitabı ve aynı zamanda bir kısa hikayesi olacaktır.

Özetle, bir kerede okumanız gereken kitap sayısı, ayırmanız gereken zamana bağlıdır. Yeni başlayanlar genellikle bir veya iki kitaba odaklanır ve zamanla daha fazla uyum sağlamak için ilerler.

Her Gün Okumanın Faydaları

Her gün okumanın tonla faydası var. Birçok uzmanın deneyimlerine dayanarak, her gün okumanın bazı avantajlar şunlardır:

Beyninizi keskinleştirir

Pek çok bilişsel becerinin gerçek bir “kullan ya da kaybet” eğilimi vardır, bu nedenle okumak önemlidir çünkü beyninizi aktif olarak meşgul olmaya ve hatırlama, işleme ve odaklanma pratiği yapmaya zorlar.

Anksiyete ve stresi azaltır

Okumak, sizi başka bir dünyaya ve monoton günlük rutinden uzaklaştırma gücüne sahiptir.

Sosyal medyaya mahkûm olmadan, televizyondaki günlük sıkıcı akışa kapılmadan düzenli kitap okumak stresi azaltabilir, kalp atış hızını düşürebilir ve kan basıncını düşürebilir. Bu da zihinsel ve fiziksel sağlığınız için çok önemlidir.

Hafızanızı geliştirir

Okuma, kısa süreli hatırlamanızı ve aynı zamanda uzun süreli belleğin gelişmesi için zemin sağlar. Okurken, belirli bir hikâyeye ait farklı karakterleri ve ortamları hatırlamamız gerekir. Bir oturuşta kitap okumaktan zevk alsanız bile, kitabı okumaya ayırdığınız süre boyunca ayrıntıları da hatırlamanız gerekir. Bu nedenle okumak, beyniniz için hafıza işlevini geliştiren bir egzersizdir.

Kelime bilginizi genişletir

Kelimeler, anlatım ve hatta idrak söz konusu olduğunda birer araç gibidir. Ne kadar çok aletiniz varsa, o kadar yeteneklisiniz. Okumak, yeni kelimelerle tanışmak için sahip olduğumuz birkaç kaynaktan biridir.

Kelime dağarcığınızın genişlemesi doğrudan anlayışınızı, ifadenizi ve empatinizi geliştirir.

Okumak sizi daha yaratıcı yapar

Beyniniz kalıpları algılayan ve bağlantılar oluşturan bir makinedir. Onu ne kadar değerli fikir ve bilgilerle beslerseniz, o kadar iyi içgörülere sahip olabilir.

Bilim adamları, okumanın beynin sağ tarafını uyardığı için okumanın gerçekten de hayal gücünüzü genişletmeye yardımcı olabileceği sonucuna vardılar. Okumanın kelimenin tam anlamıyla zihni yeni kavramlara ve olasılıklara açtığı söylenebilir. Bu Hayal gücü, yaratıcılığı ve yenilikçi düşünceyi teşvik eder.

Daha iyi beyin bağlantısıyla, yakında daha ilhamlı hissedecek ve inanılmaz aydınlanmalar yaşayacaksınız.

Okumak Motive Edicidir

Zorlukların üstesinden gelen kahramanlar hakkında kitaplar okuyarak, çoğu zaman aynısını yapmaya teşvik ediliriz. Doğru kitap, ister aşk romanı ister kendi kendine yardım kitabı olsun, sizi asla pes etmemeniz ve pozitif kalmanız için motive edebilir.

Okumak Bir (ücretsiz) Eğlence Biçimidir

Popüler dizi ve filmlerin çoğunun kitaplardan uyarlandığını biliyor muydunuz? Öyleyse neden kendinizi okumaya kaptırarak orijinal eğlence biçiminde kendinizi şımartmıyorsunuz?

Bu yazılar da ilginizi çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün