İslam Dininin İnanç Esaslarını Konu Alan Ayetler
Kuran-ı Kerim'de iman ve inanç esaslarını konu alan Ayetler. İslam dini esasları ve inanç, iman esaslarının belirtildiği ayetler
Kuran-ı Kerim’de iman ve inanç esaslarını konu alan Ayetler. İslam dini esasları ve inanç, iman esaslarının belirtildiği ayetler… İslam Dininin İnanç Esasları Nelerdir? İslam inanç esasları kaç tanedir? islam dininin inanç esaslarını açıklamak ve savunmak amacıyla geliştirilen disiplin nedir?
İslam dininde inançlı bir mümin olabilmek için İman Esaslarına tam riayet edilmelidir. Kişinin imanında şüphe duyulmamalıdır. İmanda bütünlük olmalı, iman edilecek şeylerin tamamına iman edilmelidir. İmana ve İman esaslarına şirk karıştırılmamalıdır. Aynı zamanda İman Esasları kalp ile tasdik edilmelidir.
İnanç Esaslarını Konu Alan Ayetler
İslam dini beş esas temel üzerine inşa edilmiştir. Bu esaslar; Allah’tan başka ilah olmadığına inanmak ve Hz. Peygamber Muhammed (sav)’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna inanarak onlara şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve Ramazan orucunu tutmaktır.
Kuran-ı Kerim’de geçen iman esaslarını ve İslam dini esasları ve şartlarını konu alan ayetler, Arapça-Türkçe yazılışı ve okunuşu, Diyanet meali ile anlamı
Bakara Suresi 3. Ayet
Ellezîne yu’minûne bil gaybi ve yukîmûnes salâte ve mimmâ razaknâhum yunfikûn(yunfikûne).
Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.
* * *
Bakara Suresi 137. Ayet
Fe in âmenû bi misli mâ âmentum bihî fe kadihtedev ve in tevellev fe innemâ hum fî şikâk(şikâkın) fe se yekfîke humullâh(humullâhu), ve huves semîul alîm(alîmu).
Eğer onlar böyle sizin iman ettiğiniz gibi iman ederlerse, gerçekten doğru yolu bulmuş olurlar; yüz çevirirlerse onlar elbette derin bir ayrılığa düşmüş olurlar. Allah, onlara karşı seni koruyacaktır. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
* * *
Bakara Suresi 285. Ayet
Âmener resûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu’minûn(mu’minûne), kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve kâlû semi’nâ ve ata’nâ gufrâneke rabbenâ ve ileykel masîr(masîru).
Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.”
* * *
Nisa Suresi 136. Ayet
Yâ eyyuhâllezîne âmenû, âminû billâhi ve resûlihî vel kitâbillezî nezzele alâ resûlihî vel kitâbillezî enzele min kabl(kablu). Ve men yekfur billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulihî vel yevmil âhıri fe kad dalle dalâlen baîdâ(baîden).
Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.
* * *
Muminun Suresi 58. Ayet
Vellezîne hum bi âyâti rabbihim yu’minûn(yu’minûne).
Ve onlar, Rab’lerinin âyetlerine îmân ederler.
İlgili Diğer Konular
- Kuran-ı Kerim Hakkında Bilgi
- Kur’ân-ı Kerim Nüzul (İniş) Sırasına göre Sureler
- Nahl Suresi 90. Ayet Tefsiri
- Fatır Suresi 1. Ayet Tefsiri
- Fâtır Suresi 29 ve 30. Ayetleri
- Fatiha Suresi
- Bakara Suresi
- Bakara Suresi Faziletleri
- Yasin suresi