Zerdeçal çayı ve maskesi nasıl yapılır?
Zerdeçal çayı ve maskesi nasıl yapılır, ne sıklıkla ve tüketilir? Zerdeçal maskesi haftada kaç kez yapılmalı, hergün yapılır mı? Zerdeçal çayı günde ne kadar tüketilmeli?
Zerdeçal çayı ve maskesi nasıl yapılır, ne sıklıkla ve tüketilir? Zerdeçal maskesi haftada kaç kez yapılmalı, her gün yapılır mı? Zerdeçal çayı günde ne kadar tüketilmeli? Zerdeçal çayının ve maskesinin sağlığa, cilde faydaları nelerdir?
Zerdeçal Çayı ve Maskesi
Zerdeçal (Curcuma longa), Asya’ya özgü bir bitkidir. Yemek pişirmede sıklıkla kullanılan bu baharat, tıbbi değeri nedeniyle hem doğal hem de geleneksel alternatif cilt bakım ürünlerinde de kullanılır.
Aslında, zerdeçal yüz maskesi, potansiyel olarak zararlı kimyasallar içermemesinin yanı sıra belirli cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olmak olarak popülerlik kazanmaktadır.
Zerdeçal, şişliği (iltihabı) ve tahrişi azaltma potansiyeline sahiptir. Enflamasyon ve tahriş diğer cilt koşullarını kötüleştirebilir, bu nedenle zerdeçalı normal bir yüz maskesi olarak kullanmak yardımcı olabilir.
Ayrıca Zerdeçal, ciltte akne kistlerine ve stafil enfeksiyonlarına katkıda bulunabilecek bakterileri tedavi edebilir ve önleyebilir. Yine de, herhangi bir aktif enfeksiyon varsa önce bir doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir!
Son yıllarda yapılan çalışmalar, yüzdeki ince çizgiler ve kırışıklıklar için olası bir tedavi olarak zerdeçal öneriyor. Cilt dokusundaki genel görünümü iyileştirmek için işe yarayabilir ve bu da kırışıklıkları daha az fark edilir hale getirebilir.
Zerdeçal maskesi nasıl yapılır?
Cildinize ekstra sevgi ve parlaklık vermek mi istiyorsunuz? Belki mutfağınıza bir göz atın. Evet, %100 doğal içerikler, akşamı eğlenceli bir şekilde geçirmenin yanı sıra pazar maskeleri ve bakımları kadar besleyici olabilir.
Zerdeçal yüz maskesi yapmanın püf noktası, bir macun yapmak için zerdeçal tozunu veya özünü koyulaştırıcı bir maddeyle birleştirmektir. Bileşenlerden bazıları cilt endişesine göre değişebilir:
Akne ve antibakteriyel kaygılar için zerdeçal ile ılık su ve balı birleştirin.
Hiperpigmentasyon ve kırışıklıklar için zerdeçal ile yoğurt ve limon suyunu karıştırarak ekstra beslenme ve parlatıcı etkiler elde edin.
Yüzdeki veya ciltteki tahriş için, doğal yatıştırıcı etkiler elde etmek amacıyla zerdeçal özünü aloe vera jeli ile karıştırın.
Antioksidan güç için zerdeçal ile suyu birleştirmeniz yeterli, bu maskeyi daha kalın ve daha kolay uygulamak için az miktarda badem veya pirinç unu ekleyebilirsiniz.
Basit bir örnek olarak;
Un, zerdeçal, bal ve sütü karıştırarak macun haline getirin. Yüzünüze ince bir tabaka halinde uygulayın ve 20 dakika kurumasını bekleyin. Duşta durulayın, çıkarmak için hafifçe ovalayın. En sevdiğiniz nemlendiriciyi uygulayın.
Hassas ciltler için nemlendirici Zerdeçal yüz maskesi
Nemlendirici bir yüz maskesi için zerdeçal ve limonun cilt aydınlatıcı ve ferahlatıcı faydalarını birleştirin. Süt, B vitaminleri, alfa hidroksi asitler, kalsiyum ve diğer güçlü antioksidanları ekler.
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı süt
- ¼ yemek kaşığı zerdeçal
Malzemeleri bir kapta yavaş yavaş karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve durulamadan önce 10-20 dakika bekletin.
Hangi tarifi seçerseniz seçin, maskeyi bir seferde en az yaklaşık 10 dakika bekletin. Ilık suyla iyice durulayın ve ardından istediğiniz toner, serum ve nemlendirici ile devam edin.
Geleneksel cilt bakım maskeleri gibi, ev yapımı zerdeçal versiyonunuzun tam sonuçlarını görmek biraz zaman alabilir, bu nedenle en az birkaç hafta buna bağlı kalmak önemlidir.
Püf Nokta: Zerdeçal lekelenmeye meyilli olduğundan (özellikle daha açık renkli bir cildiniz varsa) gece boyunca yüzünüzde bırakmaktan kaçının. Bu sarı baharattan leke varsa yüzünüzü sütle yıkamayı deneyebilirsiniz. Maskeyi haftada iki ila üç defaya kadar kullanabilirsiniz.
Zerdeçal çayı nasıl yapılır?
Mevsim ne olursa olsun, sıcak bir fincan zerdeçal çayı elinizin altında olması her zaman mantıklıdır. Rahatlatıcı ve yatıştırıcı özelliğiyle çayın canlı rengi, köriye imza rengini veren altın renkli öğütülmüş baharat olan zerdeçaldan gelir.
Zerdeçal, bir anti-inflamatuar güç merkezidir ve birçok sağlık yararına sahiptir. Bu yüzden dünyada milyonlarca insanın en sevdiği malzemedir!
Bu çay günün herhangi bir saatinde yudumlamak için mükemmeldir, ancak özellikle yatmadan hemen önce yatıştırıcı özelliği vardır.
Zerdeçal Çayı Tarifi
Suyu kaynatabiliyorsanız, zerdeçal çayı da yapabilirsiniz! Sadece birkaç basit adımla sağlığınızı yudumlayacaksınız.
Küçük bir demlikte su, zerdeçal, limon suyu, bal ve bir tutam karabiberi ekleyin ve birlikte karıştırın.
- 2 çay kaşığı öğütülmüş toz zerdeçal
- 2 su bardağı içme suyu
- 1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
Çay kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte ısıtın. Isıyı orta-düşük seviyeye çevirin ve 10 dakika pişirin.
Çayı bir veya iki dakika soğumaya bırakın ve bir süzgeç yardımıyla en sevdiğiniz bardağa dökün ve keyfini çıkarın. Tadından hoşlanmazsanız içine bal ve limon da ekleyebilirsiniz.
Çayınızı nasıl özelleştirirsiniz?
Zerdeçal çayınızı yaptıktan sonra, tarifle biraz eğlenebilirsiniz! Bir tutam tarçın eklemeyi ya da kaynarken demliğe bir parça papatya ya da yeşil çay ekleyerek bunu daha sağlam bir çay haline getirebilirsiniz.
Soğuk havalarda, daha fazla kızarmış baharat aroması için tarçın çubuğu ekleyebilir ya da limon suyunu taze sıkılmış portakal suyu ve bir tutam öğütülmüş karanfil ile değiştirmeyi deneyin.
Bir sonbahar takviyesi için bal yerine akçaağaç şurubu kullanabilir ve bir tutam taze çekilmiş hindistan cevizi ekleyerek eğlenceli ve ilginç pek çok seçenek elde edebilirsiniz!
Zerdeçal çayını günde bir fincan içmeniz yeterlidir. Etkisini daha fazla göstermesi için sabah saatlerinde içmeye özen gösterin.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir;
- Zerdeçal nedir? Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?
- Muz Kabuğunun Cilde Faydaları nelerdir?
- Çörekotu bitkisi özellikleri ve faydaları
- Lavanta Bitkisi Faydaları Nelerdir?
- Dulavrat otu; Faydaları, Yan Etkileri